аквапониката – Български

Резюме

Nelson and Pade, Inc.® осигуряват аквапонични системи, обучение и подкрепа за физически лица, предприемачи, правителства и училища, за всички, които искат продоволствена сигурност, качество на храните и положителна възвръщаемост на инвестициите им. За разлика от традиционното земеделие, чрез аквапоника се използва 1/6 от водата за устойчиво развитие и се произвежда 8 пъти повече храна на декар, без използването на пестициди, хербициди или химически торове, целогодишно, в разнообразни местоположения и при всякакви условия.

Описание на компанията

Nelson and Pade, Inc.® – най-довереното име в аквапониката (The Most Trusted Name in Aquaponics®)помага на хората да започнат и да бъдат успешни в производството на аквапонични храни като предоставят: цялостно обучение, планиране на проекти, Clear Flow Aquaponic Systems® и дългосрочна подкрепа на производителите. Нашите десетилетия опит в аквапониката са отразени в доказани системни проекти, успешни методи и опитен персонал.

Планиране на проект

Ако сте в ранните етапи на планиране на аквапоничен бизнес с търговски цели, нашата услуга за планиране на аквапоничен проект е мястото, откъдето трябва да започнете. Нашата услуга за разработване на проектни планове ви предлага персонализиран доклад от 35-45 страници, съобразен с Вашия бизнес, местоположение и климат; като ясно са разработени: оборудването, което се изисква, разходите за стартиране, оперативните разходи и потенциалните приходи.

Clear Flow Aquaponic Systems®

Системите Clear Flow Aquaponic Systems® на Nelson and Pade, Inc.®  са проектирани въз основа на научни изследвания и 20-годишно развитие, усъвършенстване и работа. Чрез Clear Flow Aquaponic Systems® се произвеждат по-висококачествени риба и зеленчуци с по-висок добив в сравнение с други системи. Всички системи са оборудвани с определени компоненти, ръководства за монтаж и експлоатация и стандартни оперативни процедури за всички ежедневни дейности.

Aquaponics Master Class®

Aquaponics Master Class® е изчерпателен 3-дневен курс, обхващащ всички аспекти на аквапониката и производство на закрито чрез контролиране на средата. Нашият Aquaponics Master Class® е предназначен за всеки, който сериозно обмисля да произвежда аквапонични храни, или за тези, които вече правят аквапоника и искат да научат повече за технологията. Ние покриваме най-важните теми за успех в аквапониката, включително методи и приложения, избор на реколта и препоръки, качество на водата, ежедневна работа и техники за отглеждане, оранжерии, производство на закрито и съвременен контрол на средата, биология на рибите и хранене, грижи за растенията, стартиране на системите и икономически и бизнес съображения.

Дългосрочна подкрепа за производителите

Програмата Nelson and Pade Grower Program помага на аквапоничните производители да стартират успешно и да им осигурят непрекъснат достъп до ценна информация и актуализации и да създават възможности за признаване и работа в мрежа за всеки един от производителите в програмата. След като сте се записали, ще бъдете активно подкрепяни от Nelson and Pade, Inc.®, докато се развивате, използвайки Clear Flow Aquaponics System®.

Доставки

Nelson и Pade, Inc.® разполага с най-голямата селекция от аквапонични части, оборудване и консумативи. Това включва всички доставки, от които се нуждаете за отглеждане като: храна за рибите, растителни салове и кубчета, части за системата, резервоари за риба, филтърни резервоари, водни и въздушни помпи, трудно достъпни части и клапани, растителна среда, опаковки, осветление, оборудване за биологична сигурност, оборудване за контрол на околната среда, мониторинг и алармени системи, комплекти за тестване качеството на водата и измервателни уреди, специализирани книги и видеоклипове, учебни програми и др.

Детайли на Aquaponics Master Class®

В нашия 3-дневен мастер клас сме имали участници от над 100 страни. Този клас се основава на  научен подход и опитни инструктори. Съдържанието на курса е динамично, включващо теоретични сесии и практическо обучение, които се провеждат в напълно функциониращата демонстрационна оранжерия в Монтело, Уисконсин, САЩ. Това е единственият аквапоничен курс в света, който дава възможност на участниците да получат учебни кредити чрез акредитирани университети. Предлага се и програмата за стимулиране, за да се възнаградят участниците с отстъпка при закупуването на Clear Flow Aquaponics System®.

Детайли  за Clear Flow Aquaponic Systems®

Системите Clear Flow Aquaponics System® на Nelson and Pade, Inc.®  са най-продуктивните, ефективни, устойчиви и надеждни аквапонични системи за производство на прясна риба и зеленчуци. Представляват интегрирани системи, които изискват минимално количество вода, труд и енергия. Предлагаме доказани системни пакети за всички аквапонични приложения.

Домашни системи

Нашите домашни аквапонични системи са чудесен начин да се осигурят пресни и качествени риба и зеленчуци за вас и вашето семейство, които са без химикали, пестициди, растежни хормони и антибиотици. Нашите системи са чисти и организирани, без мърсотия от почвата. Това е забавно, отпускащо и можете да го извършвате през цялата година!

Училища и университети

Аквапониката е отлично средство за демонстриране на много принципи в науката, селското стопанство, математиката и бизнеса във всички степени и за домашно образование. Приложенията на тези технологии са ограничени само от въображението.

Социална дейност и мисия

Clear Flow Aquaponic Systems® осигуряват непрекъснато производство на прясна храна през цялата година във всеки климатичен пояс. Тази технология се препоръчва и за социална дейност в хранителни банки, мисии, църкви и социални предприятия по целия свят.

Микроферми

Микрофермите са чудесна възможност за семеен бизнес на непълно работно време или бизнес за по-свободни хора. Предлагат идеален начин за всички начинаещи да започнат печелившо аквапонично производство.

Търговски системи

Нашите патентовани Clear Flow Aquaponic Systems® с ъс ZDEP® са единствените напълно разработени, цялостни системни пакети за широкомащабно производство на аквапонични храни, базирани на намаляване на отпадъците и увеличаване на наличността на хранителните вещества за допълнителен растеж на растенията. Търговските системи идват в модули, които могат да бъдат дублирани за разширяване.

Какво представлява аквапониката?

Аквапониката е форма на производство, което съчетава рециркулационни аквакултури (отглеждане на риба в резервоари) с хидропоника (безпочвено отглеждане на растителни култури). В аквапониката богатата на хранителни вещества вода от отглеждането на рибите осигурява естествен тор за растенията, а растенията помагат за пречистване на водата за рибата.

Предимства на аквапониката

 • Използва се 1/6 от водата, за да се отгледа 8 пъти повече продукция на декар, в сравнение с традиционното земеделие.
 • Всички естествени източници на торове са от рибните отпадъци.
 • Не се употребяват изкуствено произведени торове.
 • Ефективна, устойчива и високопроизводителна технология.
 • Продуктът не съдържа пестициди и хербициди.
 • Рибите не съдържат хормони на растежа и антибиотици.
 • Позволява непрекъснато производство на храна. Можете да произвеждате всеки ден, 365 дни в годината.
 • Произвежда както протеинови, така и зеленчукови култури.
 • Интегрираната система е устойчива и ориентирана към опазването на околната среда.
 • Елиминирането на почвата елиминира болестите, пренасяни чрез нея.
 • Когато се комбинира с контрол на средата можете да имате производство през всички сезони.

Представяне от основателите

Четейки за нашата компания, вие ще видите, че ние сме много отдадени на високо продуктивните Clear Flow Aquaponic Systems®, които произвеждаме. Ние сме изключително горди от положителното глобално въздействие, което имаме върху наличието на свежи хранителни продукти, отглеждани устойчиво без пестициди, хербициди или химически торове. Големи количества риба и зеленчуци в момента се отглеждат в нашите Clear Flow Aquaponic Systems® по света, което води до гъвкаво производство на храна, по-здравословна и по-питателна.

Досега сме изпратили нашите системи до клиенти в почти всички американски щати и в 27 държави. Имаме посетители, които пътуват от повече от 100 страни за да участват в нашия Aquaponics Master Class®.

Нашият уеб сайт е www.aquaponics.com. Приближавайки се до 2020 г., осъзнаваме, че е дошло времето чрез аквапоника да се произвежда по-добра храна за повече хора. Ние сме готови да отговорим на търсенето. Разработили сме търговски жизнеспособни и мащабируеми системи. Предлагаме обучение и подкрепа, които осигуряват пътя към успешното израстване. Ние си партнираме със съмишленици и бизнесмени, за да разширим предлагането по целия свят.

Извоювахме си най-довереното име в аквапониката (The Most Trusted Name in Aquaponics®). Спечеленото признание е следствие от упорита работа, отдаденост и постоянство и чрез нашето настояване да следваме принципите, базирани на научните постижения, както и бизнес модела на социалното предприемачество. Nelson and Pade, Inc.® e не само аквапонична компания. Ние сме лидер в аквапоничната индустрия, предлагаща решения на културни и екологични проблеми и правейки света по-добро място.

Information for Aquaponics Bulgaria

Информация за „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ”

През 2016 г. „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ” стартира своята дейност с търговско дружество и със Сдружение с общественополезна дейност. „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ” ЕООД е първата българска фирма, която предлага иновационната аквапонична технология в отделните й конфигурации.  „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ” ЕООД е изключителен оторизиран дистрибутор, за България и за Балканските страни, на Clear Flow Aquaponic Systems® със ZDEP®, разработени от ‘NELSON AND PADE’, INC.®.

https://www.aquaponicsbulgaria.com

Blvd. “Sitnyakovo” 23, 1505 Sofia, Bulgaria

+359 882 400 966

office@AquaponicsBulgaria.com

Top